Sălăjeanul medaliat la Jocurile Paralimpice a devenit cetăţean de onoare al comunei Bobota

Din delegaţia României prezentă anul trecut la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro a făcut parte şi sălăjeanul Alexandru Bologa, un tânăr de 22 de ani, rămas nevăzător încă de la vârsta de 7 ani. Bologa practică judo de cinci ani, iar în toamna anului trecut a obţinut medalia de bronz la Jocurile Paralimpice, prima medalie atât pentru el, cât şi pentru România într-o astfel de competiţie. Sportivul originar din satul Derşida (comuna Bobota) a fost premiat de preşedinte Klaus Iohannis pentru performanţa obţinută în luna septembrie la Rio, dar şi de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj, în cadrul Galei „Laureaţii anului sportiv 2016”.
Rezultatul obţinut de Bologa nu a fost trecut cu vederea nici de autorităţile locale din comuna Bobota, consilielii locali, în frunte cu edilul Mugurel Moraviţ, oferindu-i sportivului un premiu în valoare de 5.000 de lei.
„La scurt timp după Jocurile Paralimpice, Dorel Bologa (consilier local, n.r.), a întocmit un proiect de hotărâre pentru premierea lui Alexandru Bologa, iar proiectul a fost aprobat. Intenţionam să facem această premiere într-un cadru festiv, dar sportivul ne-a anunţat că trebuie să plece în cantonament în data de 4 ianuarie, astfel că l-am premiat marţi seara. Suntem foarte mândri de performanţa pe care a realizat-o. Alexandru Bologa este un exemplu pentru noi toţi”, ne-a declarat primarul comunei Bobota, Mugurel Moraviţ.
În luna decembrie a anului trecut, Bologa a mai obţinut un rezultat de excepţie, fiind medaliat cu aur la Openul Japoniei.
În anii anteriori, Bologa a mai participat la diferite Grand-Prix-uri, dar şi la altfel de concursuri, fiind în 2015 la un pas de a obţine o medalie şi la Campionatul European de la Lisabona.

One Thought to “Sălăjeanul medaliat la Jocurile Paralimpice a devenit cetăţean de onoare al comunei Bobota”

  1. ion

    Esarfa de primar se poarta pe umarul stang.

Leave a Comment